Balans tussen voelen, denken en doen

Emotioneel intelligente mensen zijn zich zowel bewust van gevoelens van plezier en kracht als van pijn en zorg. Ze creëren hun eigen succes, maar hebben ook oog voor anderen. Ze staan open voor nieuwe impulsen, maar laten hun leven niet volledig door hun  gevoelens regeren en ze nemen verantwoordelijkheid  voor het effect van hun gedrag bij anderen. Kortom, zij hebben, wat wij noemen, voelen, denken en doen in balans gebracht. Mensen met een hoog ontwikkelde emotionele intelligentie hebben impact en een grote gun-factor. Ze kunnen moeiteloos switchen tussen empathie, overzicht en daadkracht, tussen hart, hoofd en handen.

Doel van de training

In de training leer je op een intense, ervaringsgerichte manier je palet aan interactieve vaardigheden te vergroten. Cognitief ingestelde mensen leren zich meer in te leven in de gevoels- en gedachtewereld van anderen mensen, dynamische en actiegerichte mensen leren tactischer en strategischer met andere mensen om te gaan en gevoelsmensen leren hun wilskracht en assertiviteit te vergroten en beter grenzen te stellen.

Deelnemers leren via de trainers maar vooral van elkaar.

Programma opzet

  • 1e trainingsmodule:  23 januari 2020              (1 dag)
  • 2e trainingsmodule:  12 & 13 februari 2020    (2 dagen)
  • 3e trainingsmodule:  11 maart 2020                (1 dag)

De drie trainingsblokken bestaan uit een qua intensiteit oplopend curriculum van resp. ‘voel-’, ‘doe-’ en ‘denk’-oefeningen, afhankelijk van de leerdoelen van een deelnemer. Dit zijn zowel reflectie- als ervarings- en communicatieoefeningen, individuele en groepsopdrachten, fysieke en buitenoefeningen.

Resultaten van de training

  • Beter leren voelen: gevoelens toelaten, gevoelens van jezelf en van anderen beter leren herkennen en begrijpen, empathie, gevoelens beter uiten, ontspannen
  • Beter leren ‘doen’: ontwikkelen van wilskracht en lef, zelfvertrouwen, stevigheid, verantwoordelijkheid durven nemen
  • Beter leren ‘denken’: betere impulscontrole, gevoelens kunnen beheersen, strategisch denken, relativeren, met stilte kunnen omgaan
  • Beter leren communiceren met voelers, denkers en doeners.

Investering: € 2500,- (inclusief accommodatie, vier lunches en één diner, exclusief BTW)

Locatie

De training zal gegeven worden op locatie:

Nassau Group
Nassauplein 14
Den Haag

Deelnemers ontvangen tijdens de training gratis het boek “Omgaan met gevoelsmensen, praktische gids voor denkers en doeners” van Sjaak Overbeeke.

Meld je nu aan

Referenties van deelnemers

“Ik voel me bevoorrecht dat ik onder de kundige leiding van Sjaak Overbeeke en Sonja Koning in deze training mijzelf heb leren kennen en doorgronden. Kennis over jezelf levert zoveel wijsheid en levensgeluk op. Door verbinding en sterk persoonlijk contact hebben Sjaak en Sonja hele waardevolle inzichten en lessen gegeven over hoe om te gaan met emoties in het dagelijks leven. Een prachtige en unieke ervaring!”

Klaas Jan Lageschaar – IvCB.

~

“Het inzicht wat ik heb verkregen op deze training was voor mij een ‘eye-opener’. Een goed inzicht tussen de verschillende types en de communicatie die daar bij past, geeft mij als manager de rust en de juiste lading die ik in het gesprek wil meegeven”

Harm Jansen – Dobla.

~

“Deze training heeft mij bewust gemaakt van de wijze hoe ik denk en daardoor handel. Ook hoe anderen naar mijn gedrag kijken en het effect dat ik heb op personen of groepen. Een spiegel die alle charmes en vervormingen laat zien!”

Esselien Premraj – ROC Mondriaan.

 

De trainers

sonja-sjaakSonja Koning  beschikt over meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van training en coaching. Zij begeeft zich graag op de vlakken van persoonlijk leiderschap, talentontwikkeling,  beïnvloedingsvaardigheden en emotionele intelligentie. Ondersteunend hierbij is dat zij sensitief en doortastend is en graag tot de kern komt. Zakelijk en persoonlijk, confronterend maar ook hartelijk, uitnodigend en uitdagend!

Sjaak Overbeeke is reeds 20 jaar trainer en teambegeleider in binnen- en buitenland op het gebied van communicatie, emotionele intelligentie, politiek in organisaties, werkdruk en teamontwikkeling. Hij is tevens docent aan de vierjarige Bodymind-opleiding tot lichaamsgeörienteerd psychotherapeut. Hij is auteur van een viertal boeken, waaronder “Een betere balans tussen voelen, denken en doen.”

Aanmelden training

 

Hoe wordt u een ‘high performance’ organisatie?
Millennials | Once in a blue moon
Nieuwsbrief Nassau Group

Nieuwsbrief Nassau Group

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bedankt, u heeft zich aangemeld! Controleer uw e-mail inbox voor een bevestiging.