Grip krijgen op stress niveau’s

De eerste signalen van werkdruk: spanning in het lichaam, pijnlijke nek en schouders, hoofdpijn, last van de maag, geïrriteerd, niet veel plezier in het werk meer, slecht slapen, blijven piekeren. Die signalen kun je misschien een paar weken negeren, maar daarna begint het toch een serieuze zaak te worden. Het zijn signalen van te veel druk op het lichaam en te veel druk kan ernstiger klachten gaan opleveren, niet alleen vermindering van effectiviteit op het werk, maar ook meer spanning onderling, minder communicatie, meer stress thuis. Tijd dus om aan de bel te trekken.

In onze workshops “Eerste hulp bij werkdruk” leren medewerkers de signalen van werkdruk beter en eerder te herkennen. Ze leren wat de oorzaken van stress zijn, wat de verschijnselen zijn en hoe je je ertegen moet wapenen. Want de medewerker zelf moet leren hoe hij/zij wat kan veranderen.

Omdat medewerkers met werkdruk vaak weinig tijd hebben voor lange teamdagen en om zo praktisch en effectief mogelijk te werken, hebben we het programma opgeknipt in twee workshops. Deze workshops worden omringd door drie individuele coaching gesprekken per deelnemer.

We starten met het eerste coaching gesprek, dit is een soort intake en plaatsbepaling. Voorafgaand aan dit gesprek wordt een EQ-test afgenomen, het EQ-profiel dat hieruit voort komt zal ook tijdens deze sessie worden besproken. Het tweede gesprek vindt plaats twee weken na de eerste workshop: we kijken dan hoe de medewerkers het geleerde kunnen toepassen; de laatste coaching is vier weken na de tweede workshop om te kijken hoe de medewerkers nieuwe ervaringen kunnen verankeren.

Programma opzet

  • Voorafgaand: EQ-test
  • 1e  coaching sessie:  intake, inclusief bespreking uitkomst EQ-test
  • Workshop 1: Signalen van stress, oorzaken van stress, jouw Emotionele Intelligentie en stress , jouw eerste actieprogramma om te werken aan minder stress (1 dagdeel).
  • 2e coaching sessie:  ondersteuning bij eerste actieprogramma (2 weken na Workshop 1)
  • Workshop 2: eerste successen in stress terugdringen. Onderhandelen en invloedvaardigheden om stress terug te brengen. Oefeningen. Tweede actieplan (1 dagdeel, 2 weken na 2e coaching sessie).
  • 3e coaching sessie: effecten, verankering (4 weken na Workshop 2)

Resultaten van de training

Na afloop hebben deelnemers meer zicht op de oorzaken van werkdruk in hun organisatie (en privé) en kunnen ze helderder communiceren en beslissingen nemen om deze werkdruk te verminderen.

Voor wie?

De workshops “Eerste hulp bij werkdruk” zijn bedoeld voor medewerkers in organisaties die last hebben van stress op het werk en die daarmee aan de slag willen. De groep kan zowel bestaan uit een bestaand team in de organisatie, dan wel uit een aantal losse medewerkers in een organisatie (minimaal 8, maximaal 16 personen per training).

Investering: afhankelijk van het aantal deelnemers.

Locatie

De workshops en coaching gesprekken zullen plaatsvinden op locatie bij de opdrachtgever zelf.

 

De trainers

Sonja Koning  beschikt over meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van training en coaching. Zij begeeft zich graag op de vlakken van persoonlijk leiderschap, talentontwikkeling,  beïnvloedingsvaardigheden en emotionele intelligentie. Ondersteunend hierbij is dat zij sensitief en doortastend is en graag tot de kern komt. Zakelijk en persoonlijk, confronterend maar ook hartelijk, uitnodigend en uitdagend!

Sjaak Overbeeke is reeds 20 jaar trainer en teambegeleider in binnen- en buitenland op het gebied van communicatie, emotionele intelligentie, politiek in organisaties, werkdruk en teamontwikkeling. Hij is tevens docent aan de vierjarige Bodymind-opleiding tot lichaamsgeörienteerd psychotherapeut. Hij is auteur van een viertal boeken, waaronder “Een betere balans tussen voelen, denken en doen.”

Interesse?

Mail Sonja voor meer informatie of bel via 070-362 2005.

 

 

Situationeel Leidinggeven (open inschrijving)
Is uw organisatie al volledig ‘AVG-proof’ ?
Nieuwsbrief Nassau Group

Nieuwsbrief Nassau Group

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bedankt, u heeft zich aangemeld! Controleer uw e-mail inbox voor een bevestiging.